Schwarz Een lange geschiedenis.
De familie Schwarz maakt in het "Weinviertel"dicht tegen de Tsjechische grens al generaties lang wijn. De huidige twee generaties zijn al vroeg begonnen met innovatie, in druiivenrassen, wijnbouw en wijnproductie. In 2012 is men overgeschakeld op biologische teelt

Het wijngebied.
De biologische wijnmakerij van de familie Schwarz bevindt zich in Schrattenberg, een van de oudste en belangrijkste rode wijndorpen van Oostenrijk. Op dit zeer goede terroir met gemengde landbouw op lage heuvels worden voornamelijk rode wijnen van bijzondere kwaliteit geperst. Maar ook fijne witte wijnen en elegante zoete wijnen worden gevinifieerd.
Werkwijze
De basis voor de hoge kwaliteit van de wijn wordt gelegd in de wijngaard (gecertificeerd biologisch). Van het snoeien tot het bladerwerk, het uitdunnen van overtollige druiven tot het juiste moment om te oogsten, Schwarz streeft continu naar maximale kwaliteit.
In de kelder wordt de kwaliteit van de geoogste druiven behouden met behulp van de nieuwste technologie en traditionele vinificatiemethoden. Afhankelijk van het type wijn krijgen de wijnen voldoende tijd om te rijpen en zich te ontwikkelen, wat ofwel in roestvrijstalen tanks, grote houten vaten of in kleine eikenhouten vaten gebeurt voordat ze worden gebotteld.

Schwarz St. Laurent

Schwarz St. Laurent

10,00

Donker robijnrode granaat met violette reflecties; subtiel zuur kersenfruit; complex en elegant in d.....

Schwarz St. Laurent Premium

Schwarz St. Laurent Premium

19,00

Donker robijnrode granaat met violette reflecties; fijne geur van zure kersen, delicate geroosterd.....