Over ons

Ons verhaal

Het Drents Wijnhuis begint in 2019. Drie wijnliefhebbers die samen op een avond in het voorjaar bedenken hoeveel plezier ze beleven aan het proeven van mooie wijn, het struinen door wijngaarden en gesprekken met de wijnmakers. “Hoe mooi zou het zijn als we daar iets mee konden?” Zo begon het.

Wie we zijn

Het Drents Wijnhuis zijn Henny, Jan en Joost. Wij houden van wijn. Mooie wijnen van biologische oorsprong, gemaakt door wijnmakers met passie voor hun vak en hun product. Wij gaan op zoek naar wijnen en wijnmakers met een verhaal en geven dat graag door aan jullie. Het Drents Wijnhuis is daarmee niet alleen "wij" maar ook onze wijnboeren. 

Wij zijn het Drents Wijnhuis. Wijnliefhebbers die met het Drents Wijnhuis een manier hebben gevonden om hun plezier, ervaring en kennis met jullie te delen. We stellen ons voor:

Jan Weits

Jan is bekend van het Westerborker Wijnhuis. Hij heeft jarenlange ervaring met het in- en verkopen van wijn. Jan weet hoe hij mensen blij kan maken met mooie wijnen.

Henny Spoelder

Henny is gediplomeerd vinologe en wijngaardenier. Ze is ons geweten als het gaat om écht goed gemaakte wijnen, nieuwe en onbekende wijngebieden en nieuwe spannende vinificatiemethoden.

Joost van der Eijk

Joost is behalve wijnliefhebber ook jarenlang als wijngaardenier in de wijngaard te vinden geweest. Hij heeft passie voor het ambacht en het vakmanschap van de wijnmaker en zo kijkt hij ook naar onze wijnen.

Onze wijnen

Voor ons begint wijn in de wijngaard. En met de wijngaard de wijnmaker. We kennen ze persoonlijk en bepalen jaar op jaar samen met hen welke wijnen we willen aanbieden. We gaan voor wijn waar we zelf achter staan. Van ambachtelijke wijngaardeniers die zich willen onderscheiden van de massa tot jonge moderne wijnmakers die het experiment niet schuwen. Biologische wijnen waarvan smaak en zuiverheid voorop staan. Soms doordrenkt van traditie, soms ook spetterend van innovatie en experiment.

Neem contact met ons op

Wil je graag wijnadvies? Heb je belangstelling voor een wijnproeverij of ben je op zoek naar een specifieke wijn? Bel ons of mail ons. We reageren meteen!