Weissburgunder

Weissburgunder, ook wel bekend als Pinot Blanc, is een witte druivensoort die op grote schaal wordt verbouwd in veel wijngebieden over de hele wereld. Het is een mutatie van Pinot Noir en deelt veel overeenkomsten met Chardonnay en Pinot Gris, die beide ook lid zijn van de Pinot-familie.

De naam Weissburgunder komt van de Duitse woorden "weiss" (wit) en "Burgunder" (Bourgondië), die zijn oorsprong in de Bourgogne in Frankrijk weerspiegelt. Tegenwoordig wordt het echter het meest aangeplant in Duitsland, Oostenrijk en Italië, waar het bekend staat om het produceren van frisse, verfrissende en aromatische wijnen.

Weissburgunder-druiven hebben een dunne schil, zijn middelgroot en hebben een geelgroene kleur. De druif is relatief eenvoudig te kweken en kan zich aanpassen aan een breed scala aan bodems en klimaten. In koele klimaten hebben Weissburgunder-wijnen de neiging om een ​​hoge zuurgraad en heldere fruitsmaken te hebben, terwijl ze in warmere klimaten over het algemeen voller zijn en meer tropische fruitsmaken hebben.

Weissburgunder-wijnen worden typisch gefermenteerd en gerijpt in roestvrijstalen tanks om hun frisheid en fruitigheid te behouden. Sommige wijnmakers kiezen er echter voor om de wijn in eikenhouten vaten te laten rijpen om complexiteit en rijkdom aan de wijn toe te voegen. De wijnen worden vaak omschreven als aroma's van groene appel, peer en citrus, met een verfrissende zuurgraad en een zuivere afdronk.

Weissburgunder is een veelzijdige druivensoort die kan worden gecombineerd met een breed scala aan voedingsmiddelen, waaronder zeevruchten, salades en lichte pastagerechten. Het past ook goed bij gekruid voedsel, omdat de zuurgraad helpt om de warmte in evenwicht te houden.

Over het algemeen is Weissburgunder een populaire en geliefde druivensoort die bekend staat om het produceren van frisse, knapperige en aromatische wijnen waar wijnliefhebbers over de hele wereld van genieten. Zijn veelzijdigheid en aanpassingsvermogen maken hem tot een favoriet onder wijnmakers, die het vermogen waarderen om het unieke terroir van de regio waarin hij groeit tot uitdrukking te brengen.
Derkum Weissburgunder

Derkum Weissburgunder

9,75

Over de wijn. Een mooie lichtgele kleur. Geur is zacht en ingetogen, maar nadrukkelijk fruit. De.....

Louis Klein Weissburgunder

Louis Klein Weissburgunder

11,00

Over deze wijn Een frisse fruitige Weissburgunder, ook wel bkeend als Pinot Blanc. Een allemansvrie.....