Syrah

Syrah (ook bekend als Shiraz) is een rode druivensoort die op grote schaal wordt verbouwd in veel wijnproducerende regio's over de hele wereld. Aangenomen wordt dat het afkomstig is uit de Rhône-vallei in Frankrijk, waar het nog steeds een belangrijke druivensoort is bij de productie van wijnen zoals Hermitage, Côte-Rôtie en St-Joseph.

Syrah is een zeer flexibele druivensoort die kan gedijen in verschillende klimaten, van koel tot heet. Het is typisch een medium tot volle wijn, met matige tot hoge tannines en smaken van donker fruit, zwarte peper en kruiden. Syrah kan meerdere jaren worden gerijpt en de beste voorbeelden kunnen in de loop van de tijd complexe smaken en aroma's ontwikkelen.

Naast zijn traditionele thuis in de Rhône-vallei, wordt Syrah ook verbouwd in veel andere wijnproducerende regio's over de hele wereld, waaronder Australië, Californië, Zuid-Afrika en Chili. In deze regio's wordt het vaak gemengd met andere druivensoorten om wijnen met verschillende stijlen en kenmerken te produceren.

In Australië is Shiraz de meest aangeplante druivensoort van het land en wordt vaak gebruikt om volle, fruitige wijnen met een hoog alcoholgehalte te produceren. In Californië wordt Syrah meestal gemengd met andere Rhône-variëteiten om wijnen te produceren die subtieler en complexer zijn.

Over het algemeen is Syrah een veelzijdige druivensoort die een scala aan wijnen kan voortbrengen, van krachtig en vol tot elegant en complex. Het is een populaire keuze onder zowel wijnmakers als wijnliefhebbers, en zijn populariteit lijkt niet snel af te nemen.

De smaak van Syrah

Syrah is een rode druivensoort die bekend staat om het produceren van volle wijnen met smaken van donker fruit, kruiden en soms een vleugje peper. De smaak van Syrah kan variëren, afhankelijk van de regio waarin het wordt verbouwd, evenals de gebruikte wijnbereidingstechnieken.

Over het algemeen hebben Syrah-wijnen een rijke, diepe kleur en aroma's van bramen, zwarte kersen en pruimen. In de mond hebben ze vaak een volle, fluweelachtige textuur met aroma's van donker fruit, zoals bramen en zwarte bessen, samen met een kruidige noot van zwarte peper. Sommige Syrah-wijnen kunnen ook secundaire smaken van rook, leer of aardse ondertonen vertonen.

Syrah is een veelzijdige druivensoort die in verschillende stijlen kan worden gemaakt, van fruitig en toegankelijk tot complex en leeftijdswaardig. De smaak van een Syrah-wijn kan ook worden beïnvloed door factoren zoals de leeftijd van de wijnstokken, de grondsoort waarin ze worden verbouwd en het klimaat in de regio. Over het algemeen is Syrah een smaakvolle en complexe druivensoort die een aantal werkelijk uitstekende wijnen kan voortbrengen.
Etienne

Etienne

15,00

Over de wijn. Één van de mooiste wijnen van La Dournie. Een cuvee van Syrah, Carignan.....

l'Âme du Chêne Rouge

l'Âme du Chêne Rouge

16,00

Over de wijn. AOC Rhone. Robijnrode kleur uit Carignan en Syrah. Deze donkere en diepe wijn verrast.....

La Dournie Oops!

La Dournie Oops!

11,50

Over de wijn. IGP Herault. 100% Hérault, 100% Syrah en 100% sulfietvrij! Diep donker fruit .....

La Dournie Shebam!

La Dournie Shebam!

11,50

Over de wijn. IGP Pys d’Herault. Een moderne paarse wijn van oude stokken. In de geur vind je.....

Le Rouge

Le Rouge

9,50

Over de wijn. AOC Saint-Chinian. Een prachtige diep-donkerrode wijn. In de geur vind je nootmuskaat.....

Mas des Huppes

Mas des Huppes

9,00

Over de wijn. Een prachtige dieppaarse kleur. Verse bramen en de geur van tijm vallen op in de smaa.....

Style Rosé

Style Rosé

9,50

Over de wijn. AOC Cotes du Rhone. Bloemetjes :-) Een “eigen wijze“ rosé van Cori.....

Style Rouge

Style Rouge

9,50

Over de wijn. AOC Rhone. Deze wijn is een mooie cuvee van Grenache, Syrah en een beetje Mourv&egr.....