Satin Noir

Satin Noir is een relatief nieuwe druivensoort voor rode wijn, die in de jaren vijftig in Californië is ontstaan ​​door kruising van de druivenrassen Pinot Noir en Syrah. Het wordt voornamelijk in Californië verbouwd, hoewel het ook in kleine hoeveelheden in andere regio's, zoals Australië, te vinden is.

Satin Noir-wijnen zijn typisch licht tot medium-bodied, met gematigde tannines en een levendige zuurgraad. Ze staan ​​bekend om hun heldere rode fruitsmaken, zoals frambozen, aardbeien en kersen, evenals hints van specerijen en kruiden. Satin Noir-wijnen worden vaak beschreven als hebbende een zijdezachte, gladde textuur, waardoor ze een zacht en luxueus mondgevoel krijgen.

Vanwege de gelijkenis met Pinot Noir wordt Satin Noir vaak gebruikt als mengdruif met Pinot Noir om extra complexiteit en structuur aan de wijn toe te voegen. Satin Noir-wijnen kunnen ook worden gemengd met andere druivensoorten, zoals Syrah of Grenache, om robuustere en vollere wijnen te produceren.

Over het algemeen is Satin Noir een relatief obscure druivensoort die voornamelijk in Californië wordt verbouwd, en het produceert wijnen met heldere fruitsmaken, een zijdezachte textuur en een levendige zuurgraad. Hoewel het niet algemeen bekend is, is het steeds populairder geworden onder wijnmakers die op zoek zijn naar unieke en complexe wijnen.
Louis Klein Rot “29”

Louis Klein Rot “29”

13,75

Over de wijn. Een diep paarse "zuidelijke" wijn. Donker besfruit en tonen van chocola. Di.....