Schwarzriesling

Schwarzriesling is een rode wijndruivensoort die over de hele wereld onder vele namen bekend is, waaronder Pinot Meunier in Frankrijk, Müllerrebe of Müllertraube in Duitsland en Riesling Nero of Riesling Italico in Italië. Ondanks zijn naam is Schwarzriesling niet verwant aan de Riesling-druivensoort, maar is het eigenlijk een mutatie van de Pinot Noir-druif.

Schwarzriesling wordt voornamelijk in Duitsland verbouwd, waar het wordt gebruikt om rode wijnen te produceren die licht tot medium-bodied zijn met gematigde tannines en een goede zuurgraad. Deze wijnen staan ​​bekend om hun heldere fruitsmaken, zoals kersen en frambozen, evenals hints van kruiden en aardse ondertonen. Schwarzriesling-wijnen worden vaak gerijpt in eikenhouten vaten, wat extra smaken van vanille, toast en een rokerig karakter kan geven.

Behalve dat het wordt gebruikt om rode wijnen te produceren, wordt Schwarzriesling ook gebruikt bij de productie van mousserende wijnen in Duitsland en andere regio's. In deze context wordt het meestal gemengd met andere druivensoorten zoals Pinot Blanc of Chardonnay, om extra zuurgraad en complexiteit aan de wijn toe te voegen.

Over het algemeen is Schwarzriesling een relatief obscure druivensoort die voornamelijk in Duitsland wordt verbouwd, en het produceert wijnen met heldere fruitsmaken, gematigde tannines en een goede zuurgraad. Hoewel het niet zo bekend is als andere druivensoorten voor rode wijn, heeft het een aanhang gekregen onder wijnliefhebbers die het unieke en complexe karakter waarderen.

De smaak van Schwarzriesling

Schwarzriesling-wijnen zijn typisch licht tot medium-bodied met een matige tanninestructuur en een goede zuurgraad. Ze staan ​​bekend om hun heldere en fruitige smaken, waaronder tonen van kersen, frambozen en aardbeien. Er kunnen ook subtiele hints van kruiden en aardse ondertonen in de wijn zitten, afhankelijk van de wijnbereidingsstijl.

Schwarzriesling-wijnen worden over het algemeen gemaakt om jong en vers te worden geconsumeerd, met de nadruk op de fruitsmaken en de knapperige zuurgraad van de wijn. Sommige producenten kunnen de wijn echter in eikenhouten vaten laten rijpen om extra complexiteit en smaken van vanille, toast en een rokerig karakter toe te voegen.

In mousserende wijnen wordt Schwarzriesling vaak gemengd met andere druivensoorten zoals Pinot Blanc of Chardonnay, die extra smaaklagen en complexiteit aan de wijn kunnen toevoegen.

Over het algemeen staan ​​Schwarzriesling-wijnen bekend om hun heldere fruitsmaken, gematigde tannines en een goede zuurgraad, waardoor ze een veelzijdige combinatiemogelijkheid zijn voor een breed scala aan gerechten, waaronder gegrild vlees, geroosterde groenten en romige pasta's.
Louis Klein -Schwarzriesling

Louis Klein -Schwarzriesling

14,00

Over de wijn. Een van onze meest geliefde duitse rode wijnen en bekroond met een gouden medialle in.....