Riesling

Riesling is een witte druivensoort die algemeen wordt beschouwd als een van de beste druivensoorten ter wereld. Het wordt voornamelijk verbouwd in Duitsland, maar ook in Oostenrijk, Frankrijk, Australië, de Verenigde Staten en andere wijnproducerende regio's over de hele wereld.

In termen van wijnbouw is Riesling een relatief winterharde druivensoort die kan groeien in verschillende grondsoorten en klimaten, maar hij doet het meestal het beste in koelere klimaten met een lang groeiseizoen. Het is een vroegrijpe druivensoort en staat bekend om zijn hoge zuurgraad en het vermogen om het terroir van de wijngaard waar hij wordt verbouwd tot uitdrukking te brengen. De Rieslings van Het Drents Wijnhuis komen zonder uitzondering van de hogere hellingen. Dit komt smaak en geur zeer ten goede.

Riesling wordt meestal gebruikt om droge, halfdroge en zoete wijnen te produceren en staat bekend om zijn aromatische en complexe smaakprofiel. Het aroma van de wijn kan variëren van bloemig en citrusachtig tot mineraal en benzineachtig, en het smaakprofiel kan variëren van knapperig en verfrissend tot rijk en complex.

Op het gebied van wijnmaken kan Riesling op verschillende manieren worden gevinifieerd, afhankelijk van de gewenste wijnstijl. Sommige producenten kiezen ervoor om de wijn in roestvrijstalen tanks te fermenteren om de smaken en aroma's van vers fruit te behouden, terwijl anderen de wijn in eikenhouten vaten fermenteren en laten rijpen om rijkdom en complexiteit aan het eindproduct toe te voegen.

Riesling is ook een druivensoort die door wijnmakers zeer wordt gewaardeerd vanwege zijn vermogen om goed te verouderen. Veel Riesling-wijnen kunnen tientallen jaren rijpen en ontwikkelen in de loop van de tijd vaak complexe aroma's en smaken.

Over het algemeen is Riesling een druivensoort die zowel door wijnliefhebbers als professionals zeer wordt gewaardeerd vanwege zijn veelzijdigheid, zijn vermogen om het terroir van de wijngaard waar hij wordt verbouwd tot uitdrukking te brengen en zijn complexe smaakprofiel. Of het nu gaat om een droge, halfdroge of zoete wijn, Riesling is een druivensoort die consequent wijnen produceert van uitzonderlijke kwaliteit en karakter.
Derkum - Ürziger Spätlese Feinherb 2016

Derkum - Ürziger Spätlese Feinherb 2016

10,75

Over de wijn. Dit is een Riesling voor de liefhebbers van halfzoete Duitse wijn. Verrassend diep a.....

Louis Klein Riesling Schiefer Trocken

Louis Klein Riesling Schiefer Trocken

12,00

Over deze wijn Een prachtige droge Riesling uit de beste Moezeltraditite. De selectie van druiven v.....

Louis Klein Riesling Sekt Brut

Louis Klein Riesling Sekt Brut

14,50

Over de wijn. Een prachtige traditioneel gemaakte BIO sekt in de traditie van de Moezel. Hele fijne.....

Louis Klein Riesling Sekt Trocken

Louis Klein Riesling Sekt Trocken

13,50

Over de wijn. Een prachtige traditioneel gemaakte BIO sekt in de traditie van de Moezel. Hele fijne.....

Ürziger Hochgewächs Trocken Riesling

Ürziger Hochgewächs Trocken Riesling

9,75

Over de wijn. Derkum heeft hier een prachtige droge , aromatische Riesling gemaakt. Fris en droog, .....