Vermentino

Vermentino 


Vermentino is een witte druivensoort waarvan wordt aangenomen dat deze is ontstaan ​​in het Middellandse Zeegebied, mogelijk in Italië of Spanje. Het wordt voornamelijk geteeld in Italië, Frankrijk en Spanje, en wordt ook verbouwd in andere landen zoals Australië, Corsica en Sardinië.

Vermentino is een veelzijdige druivensoort die wijnen kan produceren met een breed scala aan smaken en aroma's, afhankelijk van waar het wordt verbouwd en hoe het wordt gevinifieerd. Over het algemeen worden Vermentino-wijnen gekenmerkt door hun heldere zuurgraad, knapperigheid en mineraliteit, evenals hun aroma's van citrus, tropisch fruit en kruiden.

In Italië wordt Vermentino het meest geteeld in Ligurië, Toscane en Sardinië, waar het wordt gebruikt om een ​​verscheidenheid aan wijnen te maken, variërend van lichte, verfrissende witte wijnen tot vollere, meer complexe wijnen. In Frankrijk staat Vermentino bekend als Rolle en wordt het voornamelijk verbouwd in de Provence, waar het wordt gebruikt om droge, aromatische witte wijnen en rosés te maken.

Vermentino wordt vaak gemengd met andere druivensoorten, zoals Sauvignon Blanc of Chardonnay, om complexiteit en diepte aan de wijn toe te voegen. Het kan ook worden gerijpt in eikenhouten vaten om het een rijkere, romigere textuur en smaken van vanille en toast te geven.

Vermentino is een druivensoort die zeer geschikt is voor een verscheidenheid aan voedingsmiddelen, waaronder zeevruchten, pastagerechten en salades. Het is een populaire keuze om in de zomer te drinken, dankzij de verfrissende zuurgraad en lichte body.

 

Hoe smaakt Vermentino?

De smaak van Vermentino kan variëren, afhankelijk van waar de druif wordt verbouwd en hoe het wordt gevinifieerd. Over het algemeen staan ​​Vermentino-wijnen bekend om hun heldere zuurgraad, knapperigheid en mineraliteit, evenals hun aroma's van citrus, tropisch fruit en kruiden.
Qua smaak hebben Vermentino-wijnen vaak tonen van citroen, limoen, grapefruit en groene appel, evenals subtiele hints van tropisch fruit zoals ananas en mango. Sommige Vermentino-wijnen kunnen ook bloemige of kruidige tonen hebben, zoals kamille, salie of tijm.
Vermentino-wijnen kunnen variëren van licht en verfrissend tot voller en complexer, afhankelijk van de regio en de wijnbereidingsstijl. In sommige gevallen kunnen Vermentino-wijnen worden gerijpt in eikenhouten vaten, waardoor ze smaken van vanille, toast en een romiger textuur kunnen krijgen.

Over het algemeen is Vermentino een veelzijdige druivensoort die wijnen kan produceren met een breed scala aan smaken en aroma's, maar ze worden meestal gekenmerkt door hun frisse zuurgraad, verfrissende fruitsmaken en kruidachtige tonen.
La Dournie Pow!

La Dournie Pow!

11,50

Over de wijn. IGP Pays d’Herault. Een witte wijn uit de Comic Series van La Dournie. Een cuve.....

La Dournie Wizz!

La Dournie Wizz!

11,50

Over de wijn. IGP Pys d’Herault. Een moderne lichtgekleurde witte wijn. In de geur vind je li.....

Le Blanc

Le Blanc

9,50

Over de wijn. IGP Pays d’Herault. Een goudgele cuvee van Rousanne, Vermentino en Viognier. va.....

Nord au Sud

Nord au Sud

9,00

Over de wijn. Deze wijn heeft het beste in zich van de Vermentino en Viognier, waaruit deze wijn is.....

Vermentino

Vermentino

12,00

Over de wijn. Een IGT Toscane. Een strogele wijn met geuren van tropische bloemen, appels en tropis.....

Niet op voorraad