Rousanne

Roussanne is een witte druivensoort die voornamelijk wordt verbouwd in de Rhône-vallei in Frankrijk, maar ook in andere delen van de wereld, waaronder Californië, Australië en Zuid-Afrika. Het is een van de belangrijkste druivenrassen voor de productie van witte wijnen uit de noordelijke Rhône, met name in de appellaties Hermitage, Crozes-Hermitage en Saint-Joseph.

Roussanne is een laatrijpe druivensoort die goed geschikt is voor warme, droge klimaten. Het produceert kleine, dikke bessen met een hoge zuurgraad en suikergehalte. De resulterende wijnen zijn typisch vol en rijk, met aroma's van honing, abrikoos en perzik, evenals bloemige en kruidige tonen.

Roussanne wordt vaak gebruikt bij de productie van gemengde witte wijnen, vooral in de Rhône-vallei, waar het typisch wordt gemengd met andere lokale druivensoorten, zoals Marsanne en Viognier. De laatste jaren is er een groeiende belangstelling voor het produceren van Roussanne-wijnen van één enkel druivenras, die de unieke kenmerken van de druif laten zien.

Roussanne heeft een lange geschiedenis in de Rhône-vallei en wordt gewaardeerd om zijn vermogen om wijnen van hoge kwaliteit te produceren met een complex smaakprofiel. Het is een druivenras dat zorgvuldige aandacht vereist in de wijngaard en de wijnmakerij, omdat het vatbaar is voor ziekten en moeilijk te bewerken is.

Qua voedselcombinaties passen Roussanne-wijnen goed bij een scala aan gerechten, vooral die met gedurfde, rijke smaken. Ze zijn bijzonder geschikt bij visgerechten, zoals gegrilde garnalen en sint-jakobsschelpen, maar ook bij geroosterde kip en groentegerechten.

Over het algemeen is Roussanne een druivensoort die rijke, complexe wijnen produceert die het ontdekken waard zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in het ontdekken van nieuwe en interessante witte wijnsoorten uit Frankrijk en daarbuiten.
L'Âme du Chêne Blanc

L'Âme du Chêne Blanc

16,00

Over de wijn. AOP Rhone. Een cuvée van Viognier en Rousanne met een goudgele kleur en aroma&.....

Le Blanc

Le Blanc

9,50

Over de wijn. IGP Pays d’Herault. Een goudgele cuvee van Rousanne, Vermentino en Viognier. va.....

Style Blanc

Style Blanc

9,50

Over de wijn. Deze wijn heeft een prachtige gouden kleur. De frisheid zie je terug in de hint van g.....