Grauburgunder

Grauburgunder is een witte druivensoort die ook bekend staat als Pinot Gris in het Frans en Pinot Grigio in het Italiaans. Er wordt aangenomen dat het een mutatie is van de Pinot Noir-druif en wordt voornamelijk verbouwd in Duitsland, Oostenrijk en andere wijnproducerende regio's van Europa, evenals in Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten.
Grauburgunder is een veelzijdige druivensoort die kan worden gebruikt om een breed scala aan wijnstijlen te produceren, van lichte, verfrissende witte wijnen tot volle, rijke wijnen met complexe aroma's en smaken. De wijnen die van deze druif worden geproduceerd, kunnen in kleur variëren van een bleke, stroachtige tint tot een diep goudgeel.

Wat de wijnbouw betreft, is Grauburgunder een relatief gemakkelijke druivensoort om te telen, omdat hij resistent is tegen veel voorkomende ziekten en plagen in de wijngaard. Het wordt meestal geoogst in de vroege tot midden herfst, afhankelijk van de regio en de specifieke weersomstandigheden in een bepaald jaar.

Wat betreft het maken van wijn, kan Grauburgunder op verschillende manieren worden gevinifieerd, afhankelijk van de gewenste wijnstijl. Sommige producenten kiezen ervoor om de wijn in eikenhouten vaten te fermenteren en te laten rijpen, wat rijkdom en complexiteit aan de resulterende wijn kan toevoegen. Anderen kunnen ervoor kiezen om de wijn te laten fermenteren in roestvrijstalen tanks, wat kan helpen om de frisse en fruitige aroma's te behouden.

Grauburgunder-wijnen staan bekend om hun aroma's van rijpe peer, appel en perzik, evenals hun soms kruidige en bloemige tonen. Het smaakprofiel van de wijn kan variëren van droog tot halfdroog, met een soms subtiele zoetheid die wordt gecompenseerd door een verfrissende zuurgraad.

Over het algemeen is Grauburgunder een druivensoort die zowel door wijnmakers als wijnliefhebbers zeer wordt gewaardeerd vanwege zijn veelzijdigheid en zijn vermogen om wijnen te produceren die rijk, complex en karaktervol zijn.
Derkum Grauburgunder

Derkum Grauburgunder

9,75

Over de wijn. Een echte topper! Geur en smaak springen met deze Grauburgunder uit het glas. Een mo.....