Cinsault

Cinsault (ook gespeld als Cinsaut) is een rode druivensoort waarvan wordt aangenomen dat deze is ontstaan ​​in de zuidelijke Rhônevallei in Frankrijk. Het wordt nu verbouwd in veel wijnregio's over de hele wereld, waaronder Zuid-Afrika, Australië en delen van de Middellandse Zee.

Cinsault is een veelzijdige druivensoort die kan worden gebruikt om een ​​scala aan wijnen te produceren, van licht en fruitig tot vol en complex. Het wordt vaak gebruikt als mengdruif en voegt zachtheid, geur en fruitigheid toe aan melanges met andere druivensoorten zoals Grenache, Mourvèdre en Syrah.

Wanneer Cinsault tot een enkele cépagewijn wordt gemaakt, produceert hij doorgaans een lichte tot medium-bodied wijn met lage tannines, matige zuurgraad en smaken van rode bessen, kruiden en specerijen. Het wordt vaak omschreven als een delicaat aroma en een zachte textuur.

Cinsault staat ook bekend om zijn hoge opbrengst, waardoor het een populaire druif is voor de productie van roséwijnen. In feite is het een van de belangrijkste druivensoorten die worden gebruikt bij de productie van de roséwijnen van de Provence in Zuid-Frankrijk. Deze wijnen staan ​​bekend om hun bleke kleur, delicate aroma's en verfrissende zuren.

In de afgelopen jaren heeft Cinsault aan populariteit gewonnen als een op zichzelf staande single cépagewijn, vooral in Zuid-Afrika. Hier produceren wijnmakers hoogwaardige, complexe wijnen van oude wijnstokken, die worden gewaardeerd om hun unieke smaakprofiel en vermogen om goed te verouderen.

Over het algemeen is Cinsault een veelzijdige druivensoort die wordt gewaardeerd om zijn vermogen om een ​​scala aan wijnen te produceren, van licht en fruitig tot vol en complex. Het is een populaire mengdruif en zijn unieke kenmerken worden steeds meer op zichzelf gevierd.
Mas des Huppes

Mas des Huppes

9,00

Over de wijn. Een prachtige dieppaarse kleur. Verse bramen en de geur van tijm vallen op in de smaa.....

Rosalie

Rosalie

9,00

Over de wijn. Waar zullen we beginnen? Witte bloemen, ananas, mandarijn zijn tonen in deze frisse b.....