Merlot

Merlot is een rode druivensoort die over de hele wereld op grote schaal wordt aangeplant. Men denkt dat het is ontstaan ​​in de regio Bordeaux in Frankrijk, waar het nog steeds een belangrijke variëteit is. Merlot is een van de meest populaire rode wijndruiven ter wereld en staat bekend om zijn zachte, fruitige karakter en lage tannines.

Merlot is een veelzijdige druif die kan worden gebruikt om verschillende wijnstijlen te produceren, van licht en fruitig tot vol en complex. Het wordt vaak gebruikt als mengdruif, vooral in melanges in Bordeaux-stijl, waar het wordt gecombineerd met andere variëteiten zoals Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc.

Merlot is een relatief gemakkelijke druif om te telen en is zeer geschikt voor verschillende teeltomstandigheden. Hij rijpt vroeg, waardoor hij minder gevoelig is voor vorst en andere weergerelateerde problemen. Het heeft ook een relatief lage zuurgraad en een laag tanninegehalte, waardoor het gemakkelijker is om ermee te werken in de wijnmakerij.

Qua smaak staat Merlot bekend om zijn zachte, fluweelzachte textuur en zijn rijke, fruitige smaken. Veel voorkomende smaaktonen zijn zwarte kersen, pruimen en frambozen, evenals hints van chocolade, tabak en eikenhout. Merlot-wijnen zijn over het algemeen medium-bodied, met een soepel, gemakkelijk drinkbaar karakter waardoor ze populair zijn bij een breed scala aan wijndrinkers.

Hoewel Merlot in veel verschillende landen over de hele wereld wordt verbouwd, wordt het het meest geassocieerd met Bordeaux, waar het vaak wordt gebruikt als mengdruif in de beroemde rode wijnen van de regio. Merlot wordt ook op grote schaal verbouwd in de Verenigde Staten, met name in Californië en de staat Washington, waar het wordt gebruikt om een ​​reeks verschillende wijnstijlen te produceren.

Over het algemeen is Merlot een veelzijdige en populaire druivensoort die zeer geschikt is voor een reeks verschillende wijnstijlen en groeiomstandigheden. Of je nu op zoek bent naar een lichte en fruitige wijn of een volle, complexe rode wijn, Merlot is een druivensoort die zeker de moeite waard is om te ontdekken.
Chianti Il Gargaiolo

Chianti Il Gargaiolo

10,00

Over de wijn Kom je net terug van een vakantie in Toscane en wil je het gevoel nog even vasthoude.....