Primitivo

Primitivo is een rode druivensoort die voornamelijk wordt verbouwd in de regio Puglia in Zuid-Italië. Het is een lid van de Zinfandel-familie van druivensoorten en wordt verondersteld dezelfde druif te zijn als Zinfandel, die op grote schaal wordt verbouwd in Californië.

Primitivo is een laatrijpe druivensoort die zeer geschikt is voor het hete, droge klimaat van Puglia. Het produceert kleine bessen met een dikke schil en een hoog suikergehalte. De resulterende wijnen zijn typisch vol en rijk, met aroma's van donker fruit, kruiden en chocolade, evenals aardse en tabakstoetsen.

Primitivo wordt vaak gebruikt als mengdruif, met name bij de productie van rode wijnen uit Puglia. Het wordt vaak gemengd met andere lokale druivensoorten, zoals Negroamaro en Nero di Troia, om wijnen te creëren met een complexer smaakprofiel. De laatste jaren is er een groeiende belangstelling voor het produceren van single-varietal Primitivo-wijnen, die de unieke kenmerken van de druif laten zien.

Primitivo wordt al eeuwenlang in Puglia verbouwd en wordt al lang geprezen om zijn vermogen om wijnen van hoge kwaliteit te produceren in een uitdagend klimaat. Hoewel het nauw verwant is aan Zinfandel, zijn Primitivo-wijnen typisch voller en meer tannine dan hun Californische tegenhangers. Dit maakt ze zeer geschikt om te combineren met stevige, smaakvolle gerechten, zoals gegrild vlees en sterke kazen.

Over het algemeen is Primitivo een druivensoort die volle, rijke wijnen produceert die het ontdekken waard zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in het ontdekken van nieuwe en interessante wijnsoorten uit Italië.
Ponte Viro

Ponte Viro

13,50

Over de wijn Deze klassewijn van Michele Biancardi is gemaakt van 100% Primitivo. Een mooie, warm.....

Puro

Puro

10,50

Over de wijn Michele Biancardi maakt hier een zeer mooie, warme en volle Primitivo-versie. De druif.....