Payr Carnuntum, het wijnbouwgebied ten oosten van Wenen en ten zuiden van de Donau, heeft een wijnbouwgeschiedenis die teruggaat tot de Keltische tijd. Het vruchtbare landschap beleefde zijn eerste bloeitijd tijdens de Romeinse tijd. De naam van het gebied verwijst naar de oude hoofdstad van de toenmalige Romeinse provincie Opper-Pannonië.
Tegenwoordig is het kleine maar fijne wijnbouwgebied een van de parels van de Oostenrijkse wijnbouw. 

Robert Payr is wijnmaker in Höflein; het centrum van dit wijnbouwgebied. Vakmanschap in wijngaard en wijnkelder is zijn persoonlijke credo, dat consequent wordt doorgevoerd in zijn eigen bedrijf. Zijn typische streekwijnen, zowel in het rode als in het witte wijnsegment, kenmerken zich door fruitigheid, complexiteit en een strakke structuur, wat uiteindelijk leidt tot een hoog rijpingspotentieel.
De vrolijke uitstraling en de combinatie van innovatie en traditie die het kenmerkt zijn van Robert Payr vind je terug in zijn wijn.

Met gerichte precisie werkt hij specifiek de terroirprofielen van de Spitzerberg en het Hundsheimergebergte uit. Zijn Blaufränkisch uit Spitzerberg behoort tot de beste van het land: kruidige kruidentonen, begeleid door een bessenmelange in combinatie met donker steenfruit en de beste balans van houttonen, de uitzonderlijke single-vineyard wijn toont de typische mineraliteit van de toplocatie in de afwerking.
 Payr Ried Bühl

Payr Ried Bühl

34,00

Over de wijn Een super cuvee van Blaufrankisch en Zweigelt, houtgelagerd. Kruidig en gelaagd. Korto.....

Payr Motz & Marie Wit

Payr Motz & Marie Wit

15,00

.....

Niet op voorraad
Payr Zweigelt

Payr Zweigelt

12,00

Over de wijn Uitnodigend kersenfruit, subtiele hints van kruiden, jeugdige charme, sappig en elegan.....