wijnproeverij 1
wijnproeverij 2

Wijnproeverij van het Drents Wijnhuis

Bij een wijnproeverij van Het Drents Wijnhuis kun je op een betaalbare en leuke manier van wijn genieten. Met ons maak je in een ongedwongen sfeer, zonder wijn-poeha een mooie wijnreis door Europa. We zorgen voor bijpassende huisgemaakte culinaire hapjes, zodat je de verschillende wijn-spijs combinaties kunt ontdekken. De gezellige sfeer krijg je er gratis bij! Na de wijnproeverij is het mogelijk om de geproefde wijnen te bestellen, zodat je thuis nog een keer kan genieten van de geschonken wijnen.

Bij jou thuis

Niets is gezelliger dan thuis een geweldige wijnproeverij te organiseren. Hoe fijn is het om van spannende wijnen te genieten in je eigen omgeving. Nog mooier is het dat je niets hoeft te regelen. Wij organiseren de gehele proeverij en komen naar je toe! Nodig je vrienden, buren, teamgenoten of familie uit en geniet van een gezellige avond met mooie wijnen en bijpassende culinaire hapjes.

Bij ons in het proeflokaal

Ons gezellige proeflokaal biedt ruimte aan maximaal 12 gasten. In ongedwongen huiselijke sfeer kun je kennis maken met ons hele assortiment. We verwelkomen je graag. Uiteraard doen wij de afwas!

Wat je krijgt

  • professionele begeleiding door ons, met verhalen over wijngebieden, druiven, wijnen en wijnmakers (en nog veel meer)
  • 8 heerlijke wijnen
  • 4 heerlijke huisgemaakte culinaire hapjes
  • Proefformulieren
  • Glaswerk (wijn- en waterglazen)
  • Spuugbakken
  • Gezelligheid

Hoe het werkt

Van tevoren bepalen we samen eventueel een thema (en anders bedenken wij een mooie selectie en thema). De wijnproeverij verloopt in een informele en toegankelijke sfeer. Gezelligheid staat voorop! De wijnproeverij duurt ongeveer 2 uur, en we proeven daarin 8 verschillende wijnen.Wij selecteren voor een proeverij wijnen met een mooi verhaal en fantastische smaak. Wij schenken alleen de hoogste kwaliteit wijnen. Zo ontdek je jouw nieuwe favoriete wijn en schaaf je je wijnkennis nog verder bij. Omdat wijn en spijs bij elkaar horen, serveren we ook nog kleine, huisgemaakte culinaire hapjes. We maken er samen met jou en de rest van het gezelschap een leuke en informatieve wijnproeverij van. Het opstellen van de gastenlijst en het regelen van zitplekken is jouw taak, de rest regelen wij! Wij nemen 8 fantastische wijnen mee, waar je na afloop alle ins en outs over weet waarmee je jouw wijnvrienden kan imponeren. Daarnaast nemen we wijnglazen, waterglazen, karaffen, schrijfmateriaal (voor wie wil) en spuugbakken mee. De wijn uitspugen mag, maar hoeft niet!

Wat het kost

Wij werken op basis van een prijs per persoon. Hierbij is behalve eventuele reiskosten alles inbegrepen, en kom je niet voor verrassingen te staan.
De kosten voor een proeverij in het proeflokaal  zijn:
  - 4 - 5 personen: €30,00 p.p.
  - 6 - 7 personen: €27,50 p.p.
  - 8 - 10 personen: €25,00 p.p.

Voor een proeverij op lokatie rekenen we een toeslag van €40 voor proeverijen in Drenthe.
 

Thema’s van onze wijnproeverijen

De mogelijkheden voor een leuk thema voor een wijnproeverij bij jou thuis zijn eindeloos. Heb je zelf al een idee voor een thema voor de wijnproeverij? Gaaf! Laat het ons weten, en wij zullen een wijnproeverij samenstellen. Als je nog geen idee hebt: kies uit een van de onderstaande voorbeelden, of laat je door ons verrassen!

 

Europese wijnreis wijnproeverij

In deze wijnproeverij nemen we je mee door Europa. We nemen je mee naar verschillende landen en laten je de wijnen met hun verschillende karakters proeven. Afhankelijk van het seizoen kiezen we de wijnen uit. Meer rosé in de zomer en meer rood en steviger wit in de winter.

Vive la France wijnproeverij

Wie aan wijn denkt, denkt aan Frankrijk. Nergens anders ter wereld wordt er zo veel wijn gemaakt als in Frankrijk. We maken een tour de France om te ontdekken wat Franse wijn te bieden heeft. Ontdek in deze wijnproeverij welk klassiek Frans wijngebied jouw favoriet is, en welke flessen een plekje in jouw wijnkelder thuis verdienen.

Witte wijnwereld

We laten je graag kennismaken met de verschillende witte wijnen uit de verschillende wijnlanden in Europa, van de mineralige Rieslings uit Duitsland tot en met de fruitige pareltjes uit Puglia. Natuurlijk laten we je ook kennismaken met de verrassing uit Drenthe.