Minutolo

Minutolo, ook wel bekend als Fiano Minutolo, is een witte druivensoort die voornamelijk wordt verbouwd in de Zuid-Italiaanse regio Puglia, met name op het schiereiland Salento. Het is een relatief obscure druivensoort die buiten Italië niet algemeen bekend is.

Minutolo is een laatrijpe druivensoort die zeer geschikt is voor het hete, droge klimaat van Puglia. Het produceert kleine, dikke bessen met een hoge zuurgraad en suikergehalte. De resulterende wijnen zijn typisch licht van body en aromatisch, met aroma's van citrus, perzik en abrikoos, evenals bloemige en kruidige tonen.

Minutolo wordt vaak gebruikt als mengdruif, met name bij de productie van witte wijnen uit Puglia. Het wordt vaak gemengd met andere lokale druivensoorten, zoals Verdeca en Bianco d'Alessano, om wijnen te creëren met een complexer smaakprofiel. De laatste jaren is er een groeiende belangstelling voor het produceren van single-varietal Minutolo-wijnen, die de unieke kenmerken van de druif laten zien.

Minutolo wordt al eeuwenlang in Puglia verbouwd en wordt al lang geprezen om zijn vermogen om wijnen van hoge kwaliteit te produceren in een uitdagend klimaat. Hoewel het niet algemeen bekend is buiten Italië, is Minutolo een druivensoort die zeker de moeite waard is om te ontdekken voor iedereen die geïnteresseerd is in het ontdekken van nieuwe en interessante wijnsoorten.
 L’Insolito

L’Insolito

12,50

Over de wijn De l'Insolito IGP Puglia is een bloemige, rijke witte wijn gemaakt van het lokale .....