Donauriesling

De naam Donauriesling geeft duidelijk de verwantschap met Riesling aan. Deze nieuwe variëteit van Riesling x Resistenzpartner (Fr 589-54) (overigens dezelfde ouders als het ras Jophanniter) komt uit Oostenrijk. De Lehranstalt für Wein und Obstbau in Klosterneuburg is verantwoordelijk voor het veredelingswerk en de marketing.
Fun fact: Begin 1990 werden de toenmalige voorraden definitief geruimd. Een laatste selectie redde het ras echter van de totale vergetelheid.

De variëteit heeft karakteristiek een middelgrote en geschouderde tros. De structuur van de druif wordt losser gemaakt door extra kleinere bessen. De schil van de bessen is iets verdikt, wat een positief effect heeft op de gezondheid van de druiven bij de oogstrijpheid. Wijn: De eerste wijnen die door collega-wijnmakers werden gevinifieerd, tonen duidelijk de verwantschap met de Riesling aan. Ze smaken fruitig, met een stimulerende zuurgraad en een goed verouderingspotentieel.  De verwantschap met Riesling komt ook tot uiting in de opgaande groei, vergelijkbaar rijpingsvenster met echter een duidelijk losse structuur en botrytisresistentie.

Vanwege zijn goede wijnkwaliteit werd hij in 2012 in Oostenrijk vrijgegeven voor de kwaliteitsklasse "wijn"

Van onze klanten horen wij terug dat de Donauriesling zeer goed bij asperges past.
Moselzebu

Moselzebu

12,00

Over deze wijn Een prachtige innovatieve witte wijn, de Moezeltraditites ver voorbij. Uit de nieuwe.....