Nero di Troia

Nero di Troia Nero di Troia, ook wel bekend als Uva di Troia, is een rode druivensoort die voornamelijk wordt verbouwd in de regio Puglia in Zuid-Italië. Het is een relatief obscure druivensoort die buiten Italië niet algemeen bekend is.

Nero di Troia is een laatrijpe druivensoort die zeer geschikt is voor het hete, droge klimaat van Puglia. Het produceert kleine bessen met een dikke schil die rijk zijn aan tannines en zuurgraad. De resulterende wijnen zijn typisch vol en intens, met aroma's van donker fruit, zwarte peper en tabak, evenals aardse en minerale tonen.

Nero di Troia wordt vaak gebruikt als mengdruif, met name bij de productie van rode wijnen uit Puglia. Het wordt vaak gemengd met andere lokale druivensoorten, zoals Primitivo en Negroamaro, om wijnen te creëren met een complexer smaakprofiel. De laatste jaren is er een groeiende belangstelling voor het produceren van single-varietal Nero di Troia-wijnen, die de unieke kenmerken van de druif laten zien.

Nero di Troia wordt al eeuwenlang in Puglia verbouwd en wordt al lang geprezen om zijn vermogen om wijnen van hoge kwaliteit te produceren in een uitdagend klimaat. Hoewel het buiten Italië niet algemeen bekend is, is Nero di Troia een druivensoort die zeker de moeite waard is om te ontdekken voor iedereen die geïnteresseerd is in het ontdekken van nieuwe en interessante wijnsoorten.

Wat betreft voedselcombinaties passen Nero di Troia-wijnen goed bij een scala aan gerechten, vooral die met gedurfde, rijke smaken. Ze zijn bijzonder geschikt voor gegrild vlees, stevige stoofschotels en sterke kazen.

Over het algemeen is Nero di Troia een druivensoort die volle, intense wijnen produceert die het ontdekken waard zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in het ontdekken van nieuwe en interessante wijnsoorten uit Italië.
Anima di Nero

Anima di Nero

13,50

Over de wijn IGT Puglia. Stoere, donkere wijn, vol, met afgeronde tannines. Boordevol zwart fruit m.....

Mille Ceppi

Mille Ceppi

22,50

Over de wijn Wat te verwachten van een wijn die 8 maanden gerijpt heeft op Terracotta amforen? Mi.....

Rosalia

Rosalia

11,50

Over de wijn Deze rosé is fantastisch op een mooie terras-avond, maar smaakt even goed bij.....

Niet op voorraad