Sangiovese

Sangiovese is een rode druivensoort die voornamelijk in Italië wordt verbouwd, met name in de regio Toscane. Het is een van de meest aangeplante druivensoorten in Italië en wordt beschouwd als de belangrijkste inheemse druivensoort van het land.

Sangiovese is een medium tot laat rijpende druivensoort die zeer geschikt is voor het warme, droge klimaat van Midden-Italië. Het produceert kleine bessen met een dikke schil die rijk zijn aan zuurgraad en tannines. De resulterende wijnen zijn typisch medium tot full-bodied, met aroma's van donker fruit, kruiden en specerijen, evenals aardse en minerale tonen.

Sangiovese wordt gebruikt bij de productie van een reeks wijnen, waaronder Chianti, Brunello di Montalcino en Vino Nobile di Montepulciano. In elk van deze wijnen wordt Sangiovese typisch gemengd met andere druivensoorten, zoals Canaiolo en Colorino, om wijnen te creëren met een complexer smaakprofiel.

Sangiovese heeft een lange geschiedenis in Italië en wordt gewaardeerd om zijn vermogen om wijnen van hoge kwaliteit in verschillende stijlen te produceren. Het is een veelzijdige druivensoort die wijnen kan voortbrengen die variëren van licht en fruitig tot vol en complex, afhankelijk van de regio en de stijl van de wijnmaker.

Wat betreft voedselcombinaties passen Sangiovese-wijnen goed bij een scala aan gerechten, vooral die met gedurfde, rijke smaken. Ze zijn bijzonder geschikt voor pastagerechten met sauzen op basis van tomaten, gegrild vlees en oude kazen.

Over het algemeen is Sangiovese een druivensoort die veelzijdige wijnen van hoge kwaliteit produceert die het ontdekken waard zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in het ontdekken van nieuwe en interessante wijnsoorten uit Italië.
Chianti Il Gargaiolo

Chianti Il Gargaiolo

10,00

Over de wijn Kom je net terug van een vakantie in Toscane en wil je het gevoel nog even vasthoude.....

Chianti Podere Gamba

Chianti Podere Gamba

11,00

Over de wijn Een Chianti DOGC uit Toscane, Een volle paarsrode wijn. Een neus van complexe geuren: .....

Sangiovese

Sangiovese

19,00

Over de wijn. Deze Sangiovese is de blockbuster van San Ferdinando. Niet elk oogstjaar is goed geno.....

Niet op voorraad