Vermentino

12,00

Excl. BTW: €9,92

Excl. BTW:
€9,92
Model:
San Ferdinando Vermentino
Levertijd:
7 werkdagen
Merk:
Azienda Agricola San Ferdinando

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

Bestellen

Omschrijving
Over de wijn.
Een IGT Toscane. Een strogele wijn met geuren van tropische bloemen, appels en tropisch fruit. Fris, een licht zuurtje. Lange afdronk. Een jonge wijn die uitstekend in balans is. Hier laat de wijnmaker zijn talent en oog voor detail zien!
Deze wijn kan heel goed op zichzelf worden gedronken. Wie een alternatief voor de eeuwige Chardonnay zoekt moet deze Vermentino zéker proberen.

Hoe deze wijn wordt gemaakt
Simone doet het uiterste om de eigenheid van de Vermentino te bewaren. Na de handmatige pluk en selectie van de druiven worden de druiven bevroren met droogijs, ontsteeld en gedurende langere tijd gemacereerd. Het sap wordt daarna op gecontroleerde temperatuur gefermeteerd, waarbij regelmatig het bezinksel wordt opgemengd. Zonder malolactische vergisting en zonder filtering gaat deze prachtige wijn in de fles.

Waar deze wijn vandaan komt
De zeer gematigde (en vaak te lage) temperaturen op de hoogte van de wijngaarden maken de rijping van de Vermentino tot een uitdaging voor Simone. Dat betekent dat er oogstjaren zijn waarin er geen Vermentino van San Ferdinando wordt gemaakt: de kwaliteit van de druiven is voor hem niet goed genoeg.
San Ferdinando ligt weggestoken in het hart van Toscane. De hoogte en een klimaat met koude winters en gematigde zomers staan garant voor uitgebalanceerde wijnen. De wijnmakerij is in 2008 geheel gerenoveerd en de 10 hectare wijngaarden zijn hersteld en overgeschakeld op biologische teelt.
De focus ligt bij San Ferdinado op lokale druiven en biologische teelt. De balans tussen eigenheid, betaalbaarheid en kwaliteit is kenmerkend voor dit unieke bedrijf.

Wie de wijn maakt
Simone Zuchetti is de jonge wijnmaker. Afgestudeerd als vinoloog en landbouwkundige leidt hij het proces van de wijngaard tot de fles met passie. Een combinatie van ambacht, wetenschap en de wens om de best mogelijk wijn te produceren kenmerken hem.
 
Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder
Afbeeldingen (1)