€13,00
Excl. BTW: €10,74
- Excl. BTW:
- €10,74
- Model:
- San Ferdinando Ciliegiolo Rosso
- Merk:
- Azienda Agricola San Ferdinando
Omschrijving
Over de wijn.
Deze IGT Toscana Rosso is een toegankelijke wijn van 100% Ciliegiolo druiven. Gewoonlijk wordt deze druif in Chianti gebruikt, maar Simone weet hier een opmerkelijk kruidige en fruitige wijn van te maken. Je proeft rode en groene paprika, maar ook kersen…
Ideaal voor de zomerse gerechten, en als begeleider vqn carpaccio, barbecue en licht gekoeld (ja hoor, schaam je niet!) bij een vismaaltijd.
Hoe deze wijn wordt gemaakt
Simone maakt deze wijn van 100% Ciliegiolo druiven. De pluk, eind september, en de selectie worden handmatig gedaan. Na kneuzing worden de druiven 10 dagen op gecontroleerde temperatuur vergist, om daarna nog 5 maanden in rvs vaten te rijpen.
Waar deze wijn vandaan komt
San Ferdinando ligt weggestoken in het hart van Toscane. De hoogte en een klimaat met koude winters en gematigde zomers staan garant voor uitgebalanceerde wijnen. De wijnmakerij is in 2008 geheel gerenoveerd en de 10 hectare wijngaarden zijn hersteld en overgeschakeld op biologische teelt.
De focus ligt bij San Ferdinado op lokale druiven en biologische teelt. De balans tussen eigenheid, betaalbaarheid en kwaliteit is kenmerkend voor dit unieke bedrijf.
Wie de wijn maakt
Simone Zuchetti is de jonge wijnmaker. Afgestudeerd als vinoloog en landbouwkundige leidt hij het proces van de wijngaard tot de fles met passie. Een combinatie van ambacht, wetenschap en de wens om de best mogelijk wijn te produceren kenmerken hem.
Beoordelingen (0)
Afbeeldingen (1)
Deze IGT Toscana Rosso is een toegankelijke wijn van 100% Ciliegiolo druiven. Gewoonlijk wordt deze druif in Chianti gebruikt, maar Simone weet hier een opmerkelijk kruidige en fruitige wijn van te maken. Je proeft rode en groene paprika, maar ook kersen…
Ideaal voor de zomerse gerechten, en als begeleider vqn carpaccio, barbecue en licht gekoeld (ja hoor, schaam je niet!) bij een vismaaltijd.
Hoe deze wijn wordt gemaakt
Simone maakt deze wijn van 100% Ciliegiolo druiven. De pluk, eind september, en de selectie worden handmatig gedaan. Na kneuzing worden de druiven 10 dagen op gecontroleerde temperatuur vergist, om daarna nog 5 maanden in rvs vaten te rijpen.
Waar deze wijn vandaan komt
San Ferdinando ligt weggestoken in het hart van Toscane. De hoogte en een klimaat met koude winters en gematigde zomers staan garant voor uitgebalanceerde wijnen. De wijnmakerij is in 2008 geheel gerenoveerd en de 10 hectare wijngaarden zijn hersteld en overgeschakeld op biologische teelt.
De focus ligt bij San Ferdinado op lokale druiven en biologische teelt. De balans tussen eigenheid, betaalbaarheid en kwaliteit is kenmerkend voor dit unieke bedrijf.
Wie de wijn maakt
Simone Zuchetti is de jonge wijnmaker. Afgestudeerd als vinoloog en landbouwkundige leidt hij het proces van de wijngaard tot de fles met passie. Een combinatie van ambacht, wetenschap en de wens om de best mogelijk wijn te produceren kenmerken hem.