Pugnitello

17,50

Excl. BTW: €17,50

Excl. BTW:
€17,50
Model:
San Ferdinando Pugnitello
Merk:
Azienda Agricola San Ferdinando

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

Bestellen

Het minimum te bestellen aantal is 6

Omschrijving
Over de wijn.
Deze IGT Toscana Rosso is eengeconcentreerde wijn van 100% Pugnitello druiven.
Een diep ingekleurde wijn met geconcentreerd fruit. In de neus opening met bosaardbei, zoet fruit, veenbes, pruim, kersen

Hoe deze wijn wordt gemaakt
Pugnitello is de naam van het druivenras waaruit deze wijn voor 100% is gemaakt. De naam Pugnitello zou afgeleid zijn van de vorm van de tros, dat lijkt op een "vuist" = "pugno".De pluk, eind september, en de selectie worden handmatig gedaan. Na kneuzing worden de druiven 10 dagen op gecontroleerde temperatuur vergist, om daarna nog 15 maanden in frans eiken vaten te rijpen.

Waar deze wijn vandaan komt
San Ferdinando ligt weggestoken in het hart van Toscane. De hoogte en een klimaat met koude winters en gematigde zomers staan garant voor uitgebalanceerde wijnen. De wijnmakerij is in 2008 geheel gerenoveerd en de 10 hectare wijngaarden zijn hersteld en overgeschakeld op biologische teelt.
De focus ligt bij San Ferdinado op lokale druiven en biologische teelt. De balans tussen eigenheid, betaalbaarheid en kwaliteit is kenmerkend voor dit unieke bedrijf.

Wie de wijn maakt
Simone Zuchetti is de jonge wijnmaker. Afgestudeerd als vinoloog en landbouwkundige leidt hij het proces van de wijngaard tot de fles met passie. Een combinatie van ambacht, wetenschap en de wens om de best mogelijk wijn te produceren kenmerken hem.
 
Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder
Afbeeldingen (1)