Payr Ried Bühl

34,00

Excl. BTW: €28,10

Excl. BTW:
€28,10
Model:
payr ried bühl

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

Bestellen

Omschrijving
Over de wijn
Een super cuvee van Blaufrankisch en Zweigelt, houtgelagerd. Kruidig en gelaagd. Kortom: een topklasse wijn die in kwaliteit vergelijkbaar is met een Bordeaux Cru, maar dan voor een mooie prijs.
     
Hoe deze wijn wordt gemaakt
Robert Payr vindt dat wijn in de wijngaard wordt gemaakt. Door natuurlijke vergisting en "gecontroleerd niets doen" in de kelder ontstaat in RVS vaten een natuurlijke wijn.

Waar deze wijn vandaan komt
De ligging van Ried Bühl is op het oostenen op het zuidwesten. De locatie biedt dan ook de ideale grond voor druivensoorten die de voorkeur geven aan koelere temperaturen.
De leemachtige en lössrijke grond, met veel kalkafzettingen, maakt de wijngaard de perfecte geboortegrond van grootse wijnen, zoals de Ried Bühl, een prachtige fusie van Zweigelt en Blaufrankisch

Wie de wijn maakt
Robert Payr is de jongste telg van een familie die sinds de 19e eeuw wijn maakt. Robert is er van overtuigd dat door zo min mogelijk ingrijpen in wijngaard en kelder de mooiste wijnen ontstaan. Dit is hoe hij met z'n ontstuimige creativiteit de 12 hectare wijngaarden van het wijngoed bewerkt.


.
 
Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder