Weingut Derkum


De zoektocht naar kwaliteit begint in de wijngaard van Wijngoed Derkum. De wijngaarden, de wijnstokken, de grond, dat is de basis. De meeste van de wijnstokken in de wijngaard worden geteeld met een gradiënt tot 65% gecultiveerd. Het samenspel van de leistenen bodem en de gezonde wijnstokken, resulteert in elegante en sterke wijnen.

Het gehele jaar door heeft de wijngaard intensieve zorg nodig. Met liefdevolle toewijding, opgebouwde expertise en de ervaring die al generaties wordt overgedragen, verbouwt en verzorgt Wijngoed Derkum haar wijnstokken. Wijngoed Derkum streeft naar ontwikkeling om het optimale resultaat te bereiken. De beste locaties, het mediterrane klimaat en ontwikkelingen in de streek geven de wijnen hun eigen individualiteit.

De druiven hebben een lang groeiseizoen en hebben veel tijd nodig om waardevolle bestanddelen op te slaan. Ze worden vervolgens verwerkt en in de kelder opgeslagen waarbij de most op temperatuur gefermenteerd wordt. Daar ontstaat een boeket van smaken uit, zoals frisheid en levendigheid.

Het produceren van wijnen van hoge kwaliteit is een lange traditie in de familie achter Wijngoed Derkum. De hoge kwaliteit vereist niet alleen fysiologisch volwassen druiven, maar ook kennis. De constructieve interactie tussen de teelt van de wijnstokken evenals het produceren van de wijnen zorgt voor een optimale kwaliteit.


 
Derkum - Ürziger Spätlese Feinherb 2016

Derkum - Ürziger Spätlese Feinherb 2016

10,75

Over de wijn. Dit is een Riesling voor de liefhebbers van halfzoete Duitse wijn. Verrassend diep a.....

Derkum Grauburgunder

Derkum Grauburgunder

9,75

Over de wijn. Een echte topper! Geur en smaak springen met deze Grauburgunder uit het glas. Een mo.....

Derkum Weissburgunder

Derkum Weissburgunder

9,75

Over de wijn. Een mooie lichtgele kleur. Geur is zacht en ingetogen, maar nadrukkelijk fruit. De.....

Ürziger Hochgewächs Trocken Riesling

Ürziger Hochgewächs Trocken Riesling

9,75

Over de wijn. Derkum heeft hier een prachtige droge , aromatische Riesling gemaakt. Fris en droog, .....