Derkum Weissburgunder

9,75

Excl. BTW: €8,06

Excl. BTW:
€8,06
Model:
Derkum Weissburgunder
Levertijd:
1-2 werkdagen
Merk:
Weingut Derkum

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

Bestellen

Omschrijving
Over de wijn.
Een mooie lichtgele kleur. Geur is zacht en ingetogen, maar nadrukkelijk fruit.

Deze Weissburgunder is niet al te alcoholisch met een aroma dat vaak doet denken aan appel, peer, kweepeer, abrikoos, citrusvruchten of verse ananas. Een medium body en een aangenaam frisse zuurgraad maken hem veelzijdig inzetbaar aan tafel, bijvoorbeeld bij zeebanket, vis, kalfvlees, varkensvlees en gevogelte. Goed gekoeld is hij ook heerlijk als terraswijn!

Hoe deze wijn wordt gemaakt
Deze Weissburgunder wordt in RVS tanks onder strakke temperatuurcontrole gevinifieerd en hierna in RVS tanks nagerijpt, waarna botteling volgt.

Waar deze wijn vandaan komt
De wijngaarden van Derkum liggen op de zuidhellingen van de Moezel nabij Ürzig, in het micro-gebiedje Wurzgarten, ingesloten tussen grote rotspartijen. Op onmogelijk steile hellingen, waarin alleen handmatig kan worden gewerkt groeit deze druif. De leistenen ondergrond zorgt voor de minerale toets, het milde klimaat en de zonligging voor perfecte rijping. Juist bij de weissburgunder mag deze rijping lang duren. Dat draagt bij aan de rijke smaak. Mede door de lage opbrengst per rij levert dit een wijn van unieke kwaliteit.

Wie de wijn maakt
De familie Derkum (moeder Hannah en zoon Daniel) maken in de wijnkelder van hun huis in het dorp Ürzig op ambachtelijke wijze deze wijn. Hun motto is dat om het maximale potentieel van de druivenrank in de wijn tot uitdrukking te brengen, hard werk nodig is.
Daniel heeft zich, zo jong als hij is, ontwikkeld tot een meester-wijnmaker die de tradities van

 
Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder