Ürziger Hochgewächs Trocken Riesling

9,75

Excl. BTW: €8,06

Excl. BTW:
€8,06
Model:
Derkum UIrziger Hochgewachs Trocken Riesling
Levertijd:
1-2 werkdagen
Merk:
Weingut Derkum

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

Bestellen

Omschrijving
Over de wijn.
Derkum heeft hier een prachtige droge , aromatische Riesling gemaakt. Fris en droog, met tonen van citrus, honing en tropisch fruit. Deze wijn is zo lekker én betaalbaar dat we hem leveren in een fles van 1 liter.

Deze wijn drink je graag bij een lichte maaltijd (zuurkool, vis gevogelte of een rijsttafel) of als aperitief

Hoe deze wijn wordt gemaakt
Voor deze Riesling worden alleen goudgeel rijpe en gezonde druiven gebruikt. Vergisting en lagering vindt plaats in rvs tanks onder temperatuurcontrole. Zo behoudt deze Riesling zijn kenmerkende frisheid.

Waar deze wijn vandaan komt
De wijngaarden van Derkum liggen op de zuidhellingen van de Moezel nabij Ürzig, in het micro-gebiedje Wurzgarten, ingesloten tussen grote rotspartijen. Op onmogelijk steile hellingen, waarin alleen handmatig kan worden gewerkt groeit deze druif. De leistenen ondergrond zorgt voor de minerale toets, het milde klimaat en de zonligging voor perfecte rijping. Samen met de gematigde opbrengsten levert dit Rieslingwijnen van unieke kwaliteit.

Wie de wijn maakt
De familie Derkum (moeder Hanna en zoon) maken in de wijnkelder van hun huis in het dorp ürzig op ambachtelijke wijze deze wijn. Hun motto is dat om het maximale potentieel van de druivenrank in de wijn tot uitdrukking te brengen, hard werk nodig is.
 
Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder
Afbeeldingen (1)