Caladoc

Caladoc

Caladoc iis een rode druivensoort die is ontstaan door Grenache en Malbec te kruisen. De soort werd in de jaren vijftig ontwikkeld door de Franse kweker Paul Truel in de regio Languedoc-Roussillon in Zuid-Frankrijk.
Caladoc is een zeer krachtige wijnstok die grote en compacte druiventrossen met dikke schil produceert. De bessen zijn klein tot middelgroot en hebben een dieppaarse kleur. De druif staat bekend om zijn hoge weerstand tegen ziektes als meeldauw en botrytis.
Caladoc wordt vaak gebruikt om gemengde wijnen te produceren, vooral in de regio Languedoc-Roussillon, waar het een populaire druif is bij de productie van rode cuvee wijnen. Het wordt ook gebruikt om roséwijnen te maken, die steeds populairder worden.

Wijnen gemaakt van Caladoc staan bekend om hun diepe kleur, rijke fruitsmaken en stevige tannines. Ze zijn doorgaans vol van smaak en hebben een hoog alcoholgehalte. Caladoc-wijnen kunnen jong worden genoten, maar ze hebben ook het potentieel om goed te verouderen.
Al met al is Caladoc een veelzijdige en robuuste druivensoort die steeds populairder wordt bij zowel wijnmakers als wijndrinkers.
 

EssenCiel

EssenCiel

12,00

Over de wijn. Een van de allermooiste natuurwijnen die we zijn tegengekomen: diepe inktkleur richti.....