We gaan Internationaal!

We gaan Internationaal!

We gaan Internationaal!
We gaan Internationaal!

We gaan Internationaal!

Geplaatst op 13-6-2023 door
De start van Het Drents Wijnhuis begon met wat we noemen "ons verhaal": onze manier van werken, maar ook onze kijk op wijn, wijnmaken, de relaties tussen wijnboer, wijnkoper en wijnliefhebber, wat wijn mag kosten, etc. Voor ons tellen een paar gouden regels, namelijk:

goede, persoonlijke samenwerking met de wijnboer(in). Wijn is meer dan een drank; het is ook "beleving"en die kunnen we zo overbrengen. 
eigen import van karakteristieke Europese terroirwijnen van kleine, onafhankelijke (familie)bedrijven. We kennen de wijnboeren en -boerinnen persoonlijk en gaan voor langere samenwerking.
zuivere bio-wijnen we werken met wijnboer(inn)en die zo min mogelijk ingrijpen in de natuur en in de kelder. "Met de natuur mee". Dat is goed voor wijnboer, planeet en wijnliefhebber.
vernieuwende wijnmakers we werken met jonge, goed opgeleide en getalenteerde wijnmakers , die -met behoud van traditie- een frisse wind door het bedrijf en het wijngebied laten waaien, met als resultaat verrassende wijnen die prijzen winnen.

Voor ons betekende dat ook werken met wijnboeren die gebruik maken van lokale "terroir" rassen (in tegenstelling tot de overbekende "Internationale rassen, zoals Chardonnay en Sauvignon Blanc) De wijn die we proefden in Oostenrijk en wat we leerden over het terroir heeft ons toch wel enigzins bekeerd. 
In het Weinviertel is het bijvoorbeeld: de jonge Reinhold Schwarz, die er van overtuigd is dat minimale ingrijpen in het vinifacatieproces de beste en zuiverste wijn oplevert.
Hij bouwt voort op de vernieuwingen van zijn vader die de Syrah introduceerde en ontdekte dat het terroir en zijn manier van wijnmaken leidde tot zeer, zeer goede Syrah wijnen met een geheel eigen karakter. 
In Carnuntum nabij Wenen, heeft de Chardonnay sinds een halve eeuw vaste voet aan de grond. In dit gebied worden hele zuivere, krachtige Chardonnay's gemaakt. Robert Payr maakt van de Sauvignon Blanc een wijn die kenmerkend is voor Carnuntum: fris en zuiver. 

Zo bedachten we dat ook internationale rassen, die zich perfect thuisvoelen in het terroir van Weinvoertel en Carnuntum en daar al jaren kunnen worden geteeld met minimale ingreep in de wijngaard en in de kelder, best een plekje in ons assortiment verdienen!

Reacties



Let op: HTML wordt niet vertaald!