Biancardi

Azienda Agricola Michele Biancardi

Michele Biancardi is een zeer jonge wijnmaker uit het zuidelijke Puglia. In de streek van Daunia heeft Michele het oude landbouwbedrijf van zijn familie een nieuwe dynamiek gegeven. Deze streek dicht bij de zee heeft een rijke geschiedenis van landbouw, olijfteelt en wijnbouw.

Zoals Michele zelf zegt;"Non è grande la mia cantina, ma c`è spazio a sufficienza per un sogno: produrre un grande vino" (Mijn kelder is niet groot maar groot genoeg voor mijn droom, grote wijnen maken). 

Drie autochtone druivenrassen worden verbouwd om sappige en rijke wijnen te maken; de witte Fiano en de rode Nero di Troia en Primitivo. Dit zijn de traditionele druivensoorten uit onze streek en ze maken geweldige wijnen met een volle smaak en vol aroma. De zon en de wind uit zee spelen een grote rol in de ontwikkeling van de druiven. Natuurlijk zijn alle wijnen Bio-gecertificeerd.

De oogsten starten eind augustus met de Primitivo en eindigen eind oktober met de Nero di Troia. De zon en de zeewind ontbreken nooit.Ook Michele is zeer terughoudend in het gebruik van houtlagering en wil de wijn op een natuurlijke manier vinifiëren. De wijnkelder met de witgekalkte muren, de stenen bogen en het herbouwde dak van de wijnmakerij is een bewijs van de rijke wijnhistorie. 

Technologie wordt tot een minimum beperkt en dankzij de zonnepanelen produceert de boerderij meer energie dan hij verbruikt. Michele gebruikt houten vaten met mate en stalen tanks koelen het kostbare sap wanneer de zomer te heet wordt.

In de stijl van de oude Grieken en Romeinen gebruikt Michele Biancardi grote amfora’s voor het lageren van een aantal van zijn wijnen.

 L’Insolito

L’Insolito

12,50

Over de wijn De l'Insolito IGP Puglia is een bloemige, rijke witte wijn gemaakt van het lokale .....

Anima di Nero

Anima di Nero

13,50

Over de wijn IGT Puglia. Stoere, donkere wijn, vol, met afgeronde tannines. Boordevol zwart fruit m.....

Mille Ceppi

Mille Ceppi

22,50

Over de wijn Wat te verwachten van een wijn die 8 maanden gerijpt heeft op Terracotta amforen? Mi.....

Ponte Viro

Ponte Viro

13,50

Over de wijn Deze klassewijn van Michele Biancardi is gemaakt van 100% Primitivo. Een mooie, warm.....

Puro

Puro

10,50

Over de wijn Michele Biancardi maakt hier een zeer mooie, warme en volle Primitivo-versie. De druif.....

Rosalia

Rosalia

11,50

Over de wijn Deze rosé is fantastisch op een mooie terras-avond, maar smaakt even goed bij.....

Niet op voorraad
Solo Fiano

Solo Fiano

11,50

Over de wijn Deze Solo Fiano IGT Puglia heeft een prachtig gebalanceerd aroma. Een aangename.....