Pugnitello

Pugnitello is een rode druivensoort die voornamelijk wordt verbouwd in Toscane, Italië. Het is een relatief obscure druivensoort die buiten Italië niet algemeen bekend is.

Pugnitello is een laatrijpe druivensoort die zeer geschikt is voor het hete, droge klimaat van Toscane. Het produceert kleine bessen met een dikke schil die rijk zijn aan tannines en zuurgraad. De resulterende wijnen zijn typisch vol en intens, met aroma's van donker fruit, tabak en aardse tonen, evenals hints van zwarte peper en kruiden.

Pugnitello wordt vaak gebruikt als mengdruif, met name bij de productie van rode wijnen uit Toscane. Het wordt vaak gemengd met andere lokale druivensoorten, zoals Sangiovese en Canaiolo, om wijnen te creëren met een complexer smaakprofiel. De laatste jaren is er een groeiende belangstelling voor het produceren van single-varietal Pugnitello-wijnen, die de unieke kenmerken van de druif laten zien.

Pugnitello heeft een lange geschiedenis in Toscane en werd ooit overal in de regio aangeplant. De populariteit nam echter af in het midden van de 20e eeuw en het is nu een relatief zeldzame druivensoort. Desondanks staan ​​Pugnitello-wijnen hoog aangeschreven bij degenen die ze kennen en zijn ze gewild bij verzamelaars en liefhebbers.

Qua voedselcombinaties passen Pugnitello-wijnen goed bij een scala aan stevige, smaakvolle gerechten, zoals gegrild vlees, stoofschotels en oude kazen.

Over het algemeen is Pugnitello een druivensoort die volle, intense wijnen produceert die het ontdekken waard zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in het ontdekken van nieuwe en interessante wijnsoorten uit Toscane. Zijn relatieve zeldzaamheid draagt ​​alleen maar bij aan zijn aantrekkingskracht voor wie op zoek is naar unieke en onderscheidende wijnen.
Chianti Podere Gamba

Chianti Podere Gamba

11,00

Over de wijn Een Chianti DOGC uit Toscane, Een volle paarsrode wijn. Een neus van complexe geuren: .....

Pugnitello

Pugnitello

17,50

Over de wijn. Deze IGT Toscana Rosso is eengeconcentreerde wijn van 100% Pugnitello druiven. Een d.....