Bousquette

Château Bousquette


Tot 1789 (het begin van de Franse Revolutie) behoorde het domein van Bousquette tot de abdij van Fontcaude. Na de revolutie en de onteigening van de kerkelijke eigendommen werd het vervolgens overgenomen door Sieur Moustelou van Cessenon. Hij was de eerste van een lange reeks wijnmakers.

De familie Fabre-Ginoulhac bezat het pand tot 1996; maar al in 1972 begonnen ze de principes van de "natuur en vooruitgang" -benadering van de wijnbouw te volgen. Sindsdien is het Domaine door Ecocert gecertificeerd als een "biologische cultuur" wijngaard, zonder gebruik te maken van chemische meststoffen, noch onkruidverdelgers of pesticiden.

In 1996 werden Eric en Isabelle Perret, een Zwitsers echtpaar, verliefd op het gebied en de wijngaard en kochten het. Ook zij waren volledig overtuigd van de grote waarde van biologische landbouw en sinds ze Château Bousquette overnamen, hebben ze voortdurend alle aspecten van het pand geherstructureerd en verbeterd - altijd gericht op het produceren van nog betere biologisch geteelde wijnen.  


 

Mas des Huppes

Mas des Huppes

9,00

Over de wijn. Een prachtige dieppaarse kleur. Verse bramen en de geur van tijm vallen op in de smaa.....

Nord au Sud

Nord au Sud

9,00

Over de wijn. Deze wijn heeft het beste in zich van de Vermentino en Viognier, waaruit deze wijn is.....

Rosalie

Rosalie

9,00

Over de wijn. Waar zullen we beginnen? Witte bloemen, ananas, mandarijn zijn tonen in deze frisse b.....