€9,00
Excl. BTW: €7,44
- Excl. BTW:
- €7,44
- Model:
- Bousquette Nord au Sud
- Levertijd:
- 1-2 werkdagen
- Merk:
- Chateau Bousquette
Omschrijving
Over de wijn.
Deze wijn heeft het beste in zich van de Vermentino en Viognier, waaruit deze wijn is samengesteld. Men proeft geel fruit, zoals perzik en abrikoos. Dynamisch en rondop de tong.
Deze wijn laat zich heel goed schenen bij een borrelplank of aziatische maaltijd.
Hoe deze wijn wordt gemaakt
De Nord au Sud wordt op lage temperatuur vergist in RVS vaten. Na lagering en lichte filtering wordt de wijn gebottld.
Waar deze wijn vandaan komt
In een prachtig landschap van warme kalk- en leisteenheuvels liggen de wijngaarden van Bousquette. Dit domein was tot de franse revolutie eigendom van de abdij van Foncaude. Warme zomers met voldoende regenval en wateraanvoer vanuit de bergen kenmerken dit gebied.
De Nord au Sud wordt geoogst van op het noorden gelegen percelen. Dat draagt bij aan de frisheid en fruitigheid van deze wijn.
Wie de wijn maakt
Eric en Isabelle Perret bestieren het wijndomein van Bousquette sinds 1996. Zij zijn gepassioneerde wijnmakers die vanaf het eerste begin bezig zijn met het moderniseren vanhet domein, waar al sinds 1974 bilogisch wordt geproduceerd. Als "vignerons independentes" houden ze kwaliteit en een eigen stijl van wijnmaken hoog in het vaandel.
Deze wijn heeft het beste in zich van de Vermentino en Viognier, waaruit deze wijn is samengesteld. Men proeft geel fruit, zoals perzik en abrikoos. Dynamisch en rondop de tong.
Deze wijn laat zich heel goed schenen bij een borrelplank of aziatische maaltijd.
Hoe deze wijn wordt gemaakt
De Nord au Sud wordt op lage temperatuur vergist in RVS vaten. Na lagering en lichte filtering wordt de wijn gebottld.
Waar deze wijn vandaan komt
In een prachtig landschap van warme kalk- en leisteenheuvels liggen de wijngaarden van Bousquette. Dit domein was tot de franse revolutie eigendom van de abdij van Foncaude. Warme zomers met voldoende regenval en wateraanvoer vanuit de bergen kenmerken dit gebied.
De Nord au Sud wordt geoogst van op het noorden gelegen percelen. Dat draagt bij aan de frisheid en fruitigheid van deze wijn.
Wie de wijn maakt
Eric en Isabelle Perret bestieren het wijndomein van Bousquette sinds 1996. Zij zijn gepassioneerde wijnmakers die vanaf het eerste begin bezig zijn met het moderniseren vanhet domein, waar al sinds 1974 bilogisch wordt geproduceerd. Als "vignerons independentes" houden ze kwaliteit en een eigen stijl van wijnmaken hoog in het vaandel.