Louis Klein -Schwarzriesling

13,50

Excl. BTW: €11,16

Excl. BTW:
€11,16
Model:
Louis Klein Schwarzriesling
Levertijd:
1-2 werkdagen
Merk:
Weingut Louis Klein

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

Bestellen

Omschrijving
Over de wijn.
Een van onze meest geliefde duitse rode wijnen en bekroond met een gouden medialle in 2022. Een krachtige, kruidige "Bourgogne" type wijn met hele zachte tannines. Gegrilde groenten en mediterrane gerechten zijn de perfecte partners van deze wijn.

Hoe deze wijn wordt gemaakt
Deze wijn is gemaakt van de Schwarzriesling, ook wel bekend als de Pinot Meunier druif. Dit hoogresistente ras stelt de wijnmaker in staat om zonder enige ingreep gezonde druiven te produceren. 
 
Waar deze wijn vandaan komt
Op de stenige zuidhellingen van de Moezelvallei, waar de grond de warmte van de zon lang vasthoudt worden op de vlakkere hellingen de rode, vaak experimentele soorten aangeplant. De grondsoort en het microklimaat zorgen hier voor diepe, gelaagde wijnen.
 
Wie de wijn maakt
Ulrike en Markus Boor voegden aan het begin van deze eeuw hun wijngoederen en levens samen. Hun doel is "In Einklang mit der Natur" wijn te maken: niet bestrijden, maar gebruik maken van de mogelijkheden van klimaat, weer en de kracht van de plant. Hun wijnen zijn daarom altijd biologisch en vegan (indien gefilterd dan altijd zonder gebruik van gelatine)
Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder