Mourvèdre

Mourvèdre, ook bekend als Monastrell in Spanje, is een rode druivensoort die over de hele wereld op grote schaal wordt aangeplant. Men denkt dat het in Spanje is ontstaan, maar wordt nu in veel verschillende landen verbouwd, waaronder Frankrijk, de Verenigde Staten, Australië en Zuid-Afrika.

Mourvèdre is een laatrijpe druivensoort die zeer geschikt is voor warme, droge klimaten. Het produceert kleine bessen met een dikke schil die rijk zijn aan tannines en zuurgraad. De resulterende wijnen zijn doorgaans vol en complex, met smaken van donker fruit, kruiden en aardse tonen.

Mourvèdre wordt vaak gebruikt als mengdruif, met name bij de productie van melanges in de stijl van de Rhône. In Frankrijk wordt het vaak gemengd met andere variëteiten zoals Grenache en Syrah om wijnen te creëren die rijk en complex zijn. In Spanje, waar het bekend staat als Monastrell, wordt het vaak gemengd met andere lokale druivensoorten, zoals Garnacha en Cariñena.

De laatste jaren is er een groeiende belangstelling voor het produceren van single-varietal Mourvèdre-wijnen. Deze wijnen zijn typisch vol en intens, met aroma's van donker fruit, kruiden en aardse tonen. Ze kunnen behoorlijk tanninerijk zijn als ze jong zijn, maar ontwikkelen vaak meer complexiteit en finesse naarmate ze ouder worden.

Mourvèdre is een druivenras dat zorgvuldig beheer in de wijngaard vereist, omdat het vatbaar kan zijn voor ziekten en plagen. Wanneer het echter onder de juiste omstandigheden wordt opgegroeid en zorgvuldig wordt beheerd, kan het wijnen van hoge kwaliteit produceren die complex en leeftijdswaardig zijn.

Over het algemeen is Mourvèdre een druivensoort die het ontdekken waard is voor iedereen die geïnteresseerd is in het ontdekken van nieuwe en interessante wijnsoorten. Het volle, complexe karakter maakt het een populaire keuze bij zowel wijnliefhebbers als wijnmakers.
Mas des Huppes

Mas des Huppes

9,00

Over de wijn. Een prachtige dieppaarse kleur. Verse bramen en de geur van tijm vallen op in de smaa.....

Style Rouge

Style Rouge

9,50

Over de wijn. AOC Rhone. Deze wijn is een mooie cuvee van Grenache, Syrah en een beetje Mourv&egr.....

Niet op voorraad