Mas des Huppes

9,00

Excl. BTW: €7,44

Excl. BTW:
€7,44
Model:
Bousquette Mas des Huppes
Levertijd:
1-2 werkdagen
Merk:
Chateau Bousquette

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

Bestellen

Omschrijving
Over de wijn.
Een prachtige dieppaarse kleur. Verse bramen en de geur van tijm vallen op in de smaak en de geur. Lichte tannines, "rond in de mond". Een heerlijk drinkbare wijn voor een eenvouidge maaltijd of een borrel. 50 % syrah, 20% grenache, 20% cinsault, 10% mourvèdre maken deze mooie, traditionele wijn.

Hoe deze wijn wordt gemaakt
De Mas des Huppes wordt geheel traditioneel gemaakt in grote vaten. Na machinale oogst en handmatige selectie worden de druiven vergist in betonnen cuves gedurende 10 tot 15 dagen, om daarna te rijpen in betonnen cuves. 
 
Waar deze wijn vandaan komt
In een prachtig landschap van warme kalk- en leisteenheuvels liggen de wijngaarden van Bousquette. Dit domein was tot de franse revolutie eigendom van de abdij van Foncaude. Warme zomers met voldoende regenval en wateraanvoer vanuit de bergen kenmerken dit gebied.
 
Wie de wijn maakt
Eric en Isabelle Perret bestieren het wijndomein van Bousquette sinds 1996. Zij zijn gepassioneerde wijnmakers die vanaf het eerste begin bezig zijn met het moderniseren vanhet domein, waar al sinds 1974 bilogisch wordt geproduceerd. Als "vignerons independentes" houden ze kwaliteit en een eigen stijl van wijnmaken hoog in het vaandel.
Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder
Afbeeldingen (1)