€22,50
Excl. BTW: €18,60
- Excl. BTW:
- €18,60
- Model:
- Biancardi Mille Ceppi
- Levertijd:
- 1-2 werkdagen
- Merk:
- Azienda Agricola Michele Biancardi
Omschrijving
Over de wijn
Wat te verwachten van een wijn die 8 maanden gerijpt heeft op Terracotta amforen? Michele Biancardi heeft de Nero di Troia naar een hoger niveau gebracht met deze briljante wijn. De klei geeft deze, over het algemeen, stevige druif een zuiver en fris karakter mee met een vleug van duidelijk te onderkennen aardsheid. Diep ingekleurd, een ontploffing van zwart fruit, amarena kers, cassis, braam, moerbei, gedroogde blauwe bes en pruim en wat specerijen maken het spannende verhaal compleet. Heerlijk!
Hoe deze wijn wordt gemaakt
De 100% nero di troia druiven zijn afkomstig van de slechts 1000 oudste en beste Nero di Troia stokken. De oogst vindt tussen eind september en begin oktober plaats. Na een zorgvuldige selectie worden de druiven ontsteeld en daarna geperst. Nadat de malolactische fermentatie is afgelopen rijpt de wijn gedurende 8 maanden grote terracotta amfora’s. Hiermee wordt een rijping verkregen die vergelijkbaar is met houtlagering, maar dan zonder houttonen aan de wijn toe te voegen. De wijn mag daarna nog 3 maanden van flessenrust genieten.
Waar deze wijn vandaan komt
De wijngaarden in de buurt van Cerignola liggen op 10 km van de Adriatische kust en nabij de Gargano (een typische kustregio in Puglia).
Wie de wijn maakt
Michele Biancardi is een jonge wijnmaker die authenticiteit hoog in het vaandel draagt. Hij werkt daarom ook met de typische autochtone druivenrassen van de streek (Fiano in wit, Primitivo in rood) en dit volgens de biologische wijnteelt.
Wat te verwachten van een wijn die 8 maanden gerijpt heeft op Terracotta amforen? Michele Biancardi heeft de Nero di Troia naar een hoger niveau gebracht met deze briljante wijn. De klei geeft deze, over het algemeen, stevige druif een zuiver en fris karakter mee met een vleug van duidelijk te onderkennen aardsheid. Diep ingekleurd, een ontploffing van zwart fruit, amarena kers, cassis, braam, moerbei, gedroogde blauwe bes en pruim en wat specerijen maken het spannende verhaal compleet. Heerlijk!
Hoe deze wijn wordt gemaakt
De 100% nero di troia druiven zijn afkomstig van de slechts 1000 oudste en beste Nero di Troia stokken. De oogst vindt tussen eind september en begin oktober plaats. Na een zorgvuldige selectie worden de druiven ontsteeld en daarna geperst. Nadat de malolactische fermentatie is afgelopen rijpt de wijn gedurende 8 maanden grote terracotta amfora’s. Hiermee wordt een rijping verkregen die vergelijkbaar is met houtlagering, maar dan zonder houttonen aan de wijn toe te voegen. De wijn mag daarna nog 3 maanden van flessenrust genieten.
Waar deze wijn vandaan komt
De wijngaarden in de buurt van Cerignola liggen op 10 km van de Adriatische kust en nabij de Gargano (een typische kustregio in Puglia).
Wie de wijn maakt
Michele Biancardi is een jonge wijnmaker die authenticiteit hoog in het vaandel draagt. Hij werkt daarom ook met de typische autochtone druivenrassen van de streek (Fiano in wit, Primitivo in rood) en dit volgens de biologische wijnteelt.