Rosalie

9,00

Excl. BTW: €7,44

Excl. BTW:
€7,44
Model:
Bousquette Rosalie
Merk:
Chateau Bousquette

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

Bestellen

Omschrijving
Over de wijn.
Waar zullen we beginnen? Witte bloemen, ananas, mandarijn zijn tonen in deze frisse bio wijn. Een licht zoetje en een mooie blush maken dit tot een pareltje van de Languedoc.  35% cinsault, 35% grenache, 35% mourvèdre van 20 jaar oude stokken.

Hoe deze wijn wordt gemaakt
De Rosalie wordt na machinale oogst en handmatige selectie geperst en op lage temperatuur gedurende 10-15 dagen vergist, waarna rijping in betonnen cuves volgt.
 
Waar deze wijn vandaan komt
In een prachtig landschap van warme kalk- en leisteenheuvels liggen de wijngaarden van Bousquette. Dit domein was tot de franse revolutie eigendom van de abdij van Foncaude. Warme zomers met voldoende regenval en wateraanvoer vanuit de bergen kenmerken dit gebied. Deze wijn komt van leisteen percelen met 20 jaar oude stokken. 
 
Wie de wijn maakt
Eric en Isabelle Perret bestieren het wijndomein van Bousquette sinds 1996. Zij zijn gepassioneerde wijnmakers die vanaf het eerste begin bezig zijn met het moderniseren vanhet domein, waar al sinds 1974 bilogisch wordt geproduceerd. Als "vignerons independentes" houden ze kwaliteit en een eigen stijl van wijnmaken hoog in het vaandel.
Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder