De geschiedenis van het bedrijf begint aan het einde van de 19e eeuw, toen Giuseppe Bronzo, bijgenaamd "ciacara", in het Caprino-gebied arriveerde en besloot wat land te kopen. In de vlakkere gebieden wordt bouwland verbouwd en in de heuvelachtige gebieden wijngaarden. Uit deze wijngaarden wordt een uitstekende wijn geproduceerd die per paardenkoets naar de markt van Milaan wordt vervoerd.
Vervolgens verdeelden de zonen het land onder hen. Emilio besloot de heuvelachtigere gebieden te behouden, juist in het gebied “Selvole”, waar hij de “zonneboerderij” oprichtte, waar naast het fokken van kalkoenen, paarden en schapen ook wijngaarden werden verbouwd. waaruit een uitstekende wijn voortkwam, die beroemd werd als de “Colli di Caprino”-wijn.
Vervolgens verdeelden de zonen het land onder hen. Emilio besloot de heuvelachtigere gebieden te behouden, juist in het gebied “Selvole”, waar hij de “zonneboerderij” oprichtte, waar naast het fokken van kalkoenen, paarden en schapen ook wijngaarden werden verbouwd. waaruit een uitstekende wijn voortkwam, die beroemd werd als de “Colli di Caprino”-wijn.
Vervolgens werd het bedrijf rond 1978 overgedragen aan Vinicio, die besloot zich uitsluitend op de productie van wijn te concentreren. Vinicio blijft de wijngaarden van zijn vader cultiveren en begint andere wijngaarden in de omliggende gebieden te kopen om de productie te verhogen, waarvan de meeste zich in het gebied "Terre Rosse" bevinden.
Tot op heden beschikt het bedrijf over ongeveer 16 hectare wijngaarden, waarvan het grootste deel zich in de heuvelachtige gebieden van Caprino bevindt op een hoogte variërend van 350 tot 500 meter boven zeeniveau.
Vinicio en zijn zoon, de wijnmaker Davide, zorgen rechtstreeks voor de wijngaarden om de beste druiven te verkrijgen en in de kelder maken ze wijn volgens traditie, met respect voor de startdruiven en de criteria van geïntegreerde productie en ecologische duurzaamheid. Zelfs vandaag de dag worden de druiven met de hand geoogst.
Vandaag de dag wordt het bedrijf gerund door Davide en zijn zus Patrizia.
Tot op heden beschikt het bedrijf over ongeveer 16 hectare wijngaarden, waarvan het grootste deel zich in de heuvelachtige gebieden van Caprino bevindt op een hoogte variërend van 350 tot 500 meter boven zeeniveau.
Vinicio en zijn zoon, de wijnmaker Davide, zorgen rechtstreeks voor de wijngaarden om de beste druiven te verkrijgen en in de kelder maken ze wijn volgens traditie, met respect voor de startdruiven en de criteria van geïntegreerde productie en ecologische duurzaamheid. Zelfs vandaag de dag worden de druiven met de hand geoogst.
Vandaag de dag wordt het bedrijf gerund door Davide en zijn zus Patrizia.
Bronzo "Terre Rosso"
€12,00
14% vol Robijn rood Corvina 100% vol van smaak 18-20°C gegrild vlees, gebraad, rijpe.....
Bronzo Cabernet Franc "Le Selvole"
€11,50
13,5% vol Intens robijnrood Cabernet Franc 100% vol van smaak 18-20°C rood vlee.....
Bronzo Chardonnay Frizzante
€9,00
Mousserende wijn verkregen volgens de Martinotti-methode (Charmat) met een strogele kleur, die groen.....