Louis Klein Riesling Auslese Kröver Paradies 2014

10,00

Excl. BTW: €8,26

Excl. BTW:
€8,26
Model:
louis-klein-riesling-auslese-krover-paradies-2014
Levertijd:
1-2 werkdagen
Merk:
Weingut Louis Klein

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Bestellen

Omschrijving

Over de wijn.
Een prachtige Auslese in de traditie van de Moezel. In de smaak vindt je rijpe rozijnen. Uitgebalanceerd met een licht zuurtje.
Perfect voor de rustige momenten of als een lichte dessertwijn!

Hoe deze wijn wordt gemaakt
Deze wijn is gemaakt van Riesling druiven volgens het Duitse Wijnrecht.  Dus: 1 druivensoort uit 1 wijngaard, De vergisting wordt gestopt door koelen en filtreren, met minimale toevoeging van sulfiet
 
Waar deze wijn vandaan komt
Op de stenige zuidhellingen van de Moezelvallei, waar de grond de warmte van de zon lang vasthoudt worden op de vlakkere hellingen de rode soorten aangeplant. De grondsoort en het microklimaat zorgen hier voor diepe, gelaagde wijnen. Het gebiedje Kröver Paradies heeft een microklimaat dat perfect geschikt is voor de late rijping van druiven: zuidelijk met voldoende blootstelling aan de wind.
 , 
Wie de wijn maakt
Ulrike en Markus Boor voegden aan het begin van deze eeuw hun wijngoederen en levens samen. Hun doel is "In Einklang mit der Natur" wijn te maken: waarnemen, vooruitkijken, versterken en laten gaan. Hun wijnen zijn daarom altijd biologisch en vegan (indien gefilterd dan altijd zonder gebruik van gelatine)

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder