€9,95
Excl. BTW: €8,22
- Excl. BTW:
- €8,22
- Model:
- louis-klein-cabernet-dorio-2018
- Merk:
- Weingut Louis Klein
Omschrijving
Over de wijn.
Een krachtige, donkere maar tegelijkertijd zachte rode wijn. Aroma's van rijpe kersen, bramen en kruiden. Je proeft zelfs chocola. Zeer lange afdronk! In de geur vindt je cassis, caramel en vanille.
Deze wijn is niet voor niets een van de gouden medaillewinnaars op het internationale bio-wijnconcours van 2020. Een wijn die nu mooi op dronk is, maar met de jaren zeker nog aan diepgang kan winnen.
Hoe deze wijn wordt gemaakt
Deze wijn is gemaakt van de Cabernet Dorio. Een kruising van de Dornfelder en de Cabernet Sauvignon, die sinds 1971 in Duitsland wordt aangeplant. De kracht van de Cabernet Sauvignon en het fruitige van de Dornfelder vindt je terug in deze wijn. Het ras is sterk en dat maakt dat de druiven weinig ingrijpen in de wijngaard vereisen.
Fermentatie in RVS vaten en rijping in RVS vaten tot aan botteling.
Waar deze wijn vandaan komt
Op de stenige zuidhellingen van de Moezelvallei, waar de grond de warmte van de zon lang vasthoudt worden op de vlakkere hellingen de rode, vaak experimentele soorten aangeplant. De grondsoort en het microklimaat zorgen hier voor diepe, gelaagde wijnen.
Wie de wijn maakt
Ulrike en Markus Boor voegden aan het begin van deze eeuw hun wijngoederen en levens samen. Hun doel is "In Einklang mit der Natur" wijn te maken: niet bestrijden, maar gebruik maken van de mogelijkheden van klimaat, weer en de kracht van de plant. Hun wijnen zijn daarom altijd biologisch en vegan (indien gefilterd dan altijd zonder gebruik van gelatine)
Beoordelingen (0)
Afbeeldingen (2)
Een krachtige, donkere maar tegelijkertijd zachte rode wijn. Aroma's van rijpe kersen, bramen en kruiden. Je proeft zelfs chocola. Zeer lange afdronk! In de geur vindt je cassis, caramel en vanille.
Deze wijn is niet voor niets een van de gouden medaillewinnaars op het internationale bio-wijnconcours van 2020. Een wijn die nu mooi op dronk is, maar met de jaren zeker nog aan diepgang kan winnen.
Hoe deze wijn wordt gemaakt
Deze wijn is gemaakt van de Cabernet Dorio. Een kruising van de Dornfelder en de Cabernet Sauvignon, die sinds 1971 in Duitsland wordt aangeplant. De kracht van de Cabernet Sauvignon en het fruitige van de Dornfelder vindt je terug in deze wijn. Het ras is sterk en dat maakt dat de druiven weinig ingrijpen in de wijngaard vereisen.
Fermentatie in RVS vaten en rijping in RVS vaten tot aan botteling.
Waar deze wijn vandaan komt
Op de stenige zuidhellingen van de Moezelvallei, waar de grond de warmte van de zon lang vasthoudt worden op de vlakkere hellingen de rode, vaak experimentele soorten aangeplant. De grondsoort en het microklimaat zorgen hier voor diepe, gelaagde wijnen.
Wie de wijn maakt
Ulrike en Markus Boor voegden aan het begin van deze eeuw hun wijngoederen en levens samen. Hun doel is "In Einklang mit der Natur" wijn te maken: niet bestrijden, maar gebruik maken van de mogelijkheden van klimaat, weer en de kracht van de plant. Hun wijnen zijn daarom altijd biologisch en vegan (indien gefilterd dan altijd zonder gebruik van gelatine)