
Sulfiet kan aan wijn toegevoegd worden om verschillende redenen: om vaten en gereedschap te ontsmetten, om een vergistingsproces (bij zoete wijn) te stoppen en vaak om de houdbaarheid te verbeteren.
Met name bij wijn die jong wordt gedronken is toevoeging van sulfiet vaak overbodig, maar "voor de zekerheid" toch toegevoegd.
Al onze wijnboeren streven naar het minimaliseren van het sulfietgebruik en passen hun productieproces daar op aan.
Onze natuurwijn ontstaat door natuurlijke gisten. In plaats van toegeovegde gisten, waarmee de wijnmaker de smaak kan "sturen" vergisten de wijnen door gisten die op de druif en in de lucht voorkomen. De wijnmaker laat het ontwkkelingsproces zoveel mogelijk z'n eigen gang gaan, met minimale ingrepen en geen of minimale toevoegingen.Dit geeft de wijnen hun eigen, karakteristieke smaak.

Corinne Depeyre - EssenCiel - IGP Rood
€12,00
Over de wijn. Een van de allermooiste natuurwijnen die we zijn tegengekomen: diepe inktkleur richti.....

La Dournie - comic series - Oops! - IGP Rood
€11,50
Over de wijn. 100% Hérault, 100% Syrah en 100% sulfietvrij! Diep donker fruit en een mooie .....